2009

Zaterdag 19 december "Kerstconcert"

Dit jaar werd meegewerkt door het Jeugd-Musical koor "Opmaat", en "Mistery gast" Hanneke scherff (fluittiste). Het optreden van het Musicalkoor werd door velen zeer gewaardeerd. Vooral de solisten van het koor kregen heel veel waardering. Voor de echte kenners van brassmuziek was het optreden van de Vlaardingen Band een "lust voor het oor". Door de afwisseling in het programma van de band, maar ook in het geheel van de avond, is iedereen wel aan zijn trekken gekomen.

Kerstconcert

Zaterdag 12 december

Na de kerstpotten waren we weer present op het wintertuinfeest van de bewonersgroepen "Elementen West" en "Hoogkamer" in de Vlaardingse Westwijk.
Het was erg koud geworden die avond, maar gelukkig kon er gespeeld worden onder het schaarse licht van een gasbrander.

Zaterdag 12 december

We hebben weer kerstmuziek kunnen laten horen bij de kerstpotten in Vlaardingen.
Het publiek weet de muziek te waarderen en door menigeen werd dan ook even stilgestaan om naar de kerstklanken te luisteren.

Vrijdag 11 december

Terwijl buiten de kerstklanken over de stad werden uitgestrooid, gespeeld op het carillon, werd er in de kerk "ingezongen" en "ingespeeld". Het was een uitmuntende gelegenheid om aan een groot publiek een voorproefje te geven van het kerstconcert op zaterdag 19 december. Het massaal aanwezige publiek kon de bijdrage van de Vlaardingen Band goed waarderen en beloonde het met een groot applaus.

Donderdagmiddag 10 december

Het Leger des Heils is een graag geziene gast in het Zonehuis te Vlaardingen. Ook dit jaar konden we met een redelijk ensemble medewerking verlenen aan de adventviering.
Bewoners en personeel stellen het bezoek en de regelmatige zangdiensten zeer op prijs.
Onder leiding van muzikant Jack Peemen was er meer mogelijk dan alleen het begeleiden van de samenzang.

Ander Nieuws

Direct na de zomervakantie werd er direct gewerkt aan het programma van het kerstconcert. Het was wel vreemd. Als het zonnetje uitbundig scheen werd Jingle bells en andere kerstliederen gespeeld. Natuurlijk was dit allemaal nodig om uiteindelijk goed voor de dag te komen op zaterdag 19 december, het tweede kerstconcert van de Vlaardingen Band.

Frank van der Boor is gepromoveerd naar de Euphonium, een lang gekoesterde wens van Frank. Peter van de Boor, zijn vader, speelt nu 1e baritone.

Marenne Lommerde is van 2e Cornet naar 1e Cornet gegaan, hopelijk kunnen we haar snel tussen de heren op de solocornet zien!


18 mei

Samenzang

Dodenherdenking

Voorjaarsconcert

10 april

Goede Vrijdag