2008

Juni

Zondag 29 juni; een ensemble van de band ging na de dienst naar de Harbourlight boot in de Coolhaven voor het nieuwe gebouw van het Maatschappelijk Centrum van het Leger des Heils om een lunchconcert te geven voor de bewoners. Voor deze gelegenheid werden de meeste nummers uit het oude 'groene boekje' met veel plezier gespeeld. De bewoners hadden duidelijk schik in ons spel, gezien het vele applaus en luide reacties die dit teweeg bracht.

NIEUWS VANUIT DE LADIES BRASS Met de zomer voor de deur willen wij u graag deelgenoot maken van het wel en wee van de Ladies Brass Vlaardingen. Heel jammer vinden wij (het bestuur en de leden) het, dat we afscheid moeten nemen van onze muzikaal leider JACK PEEMEN. Onder de leiding van Jack zijn wij, de LBV, uitgegroeid tot wat wij nu zijn. Zijn enthousiasme en inzet werkte inspirerend, vorig jaar heeft hij de leiding van het koor al aan Wim moeten overlaten en helaas moet hij van wegen zijn gezondheid nu ook de band overdragen aan een ander. In Chris Lommerde hopen we een waardige opvolger voor Jack te hebben gevonden.

De Ladies Brass zal 20 september haar studie dag houden, op zondagochtend 21 september zullen wij onze medewerking verlenen in de ochtendsamenkomst.

De repetitie van koor en band is eenmaal per maand op de zaterdag-ochtend, zingt u graag en past u, wat leeftijd betreft, tussen de dames van het koor, schroom dan niet en neem contact op met Wim of een van de bestuursleden.

Jisca Lommerde, onze aspirant muzikant (trombone) is geslaagd voor haar HAVO diploma! Gefeliciteerd!!
Pa en Ma Lommerde (beiden in de trombonesectie) zullen ongetwijfeld ook super trots zijn! Ook een van onze 'oud' muzikanten, Michelle van der Boor is geslaagd! Haar ouders (Euphonium en horn) zijn behalve verbaasd, ook supertrots!

De Vlaardingen Band heeft, als onderdeel van het jaarlijkse muziekfestival in Apeldoorn, gespeeld in Berg en Bos, nabij de Apenheul


Dit resulteerde in veel voorbijgangers die onze muziek mochten beluisteren. Marc Stoffers (Flugel) en Chris Lommerde (Basstrombone) schitterden in respectievelijk 'Beyond the blue' (Ian Robinson) en de 'Aria from the Magic Flute' (Mozart). Verder konden de toeschouwers o.a. genieten van diverse stijlen muziek zoals echte Leger des Heils marsen, klassieke muziek, swing en negro spirituals. De band speelde ditmaal onder leiding van Rinus Seegers, die de toehoorders, én de muzikanten vermaakte met zijn aankondigingen.

Muziekfestival Apeldoorn

Juli

Vrijdag 4 juli was het feest in het Leger des Heils. Hans (solocornet) en Nelleke gaven elkaar het jawoord. Gefeliciteerd!! Tijdens de mooie dienst speelde de band op verzoek van het kersverse echtpaar o.a. Robert Redhead's 'Solidarity', 'El es el Senor' (Dean Jones) en Ken Smith's 'The Wonder of it all'. Ook mag niet onvermeld worden het cornetduet van Erik en Steef voor het echtpaar, 's avonds op feest (met maar liefst 12 coupletten)!

Augustus

Op 6 augustus j.l. zijn Rene Loch en Ineke van Limburg in het huwelijk getreden. Van harte gefeliciteerd!!

Eind juli en in ieder geval de maand augustus staan zoals gebruikelijk in het teken van de vakantie. Velen van u en ons genieten van een welverdiende rustperiode in het waarschijnlijk hectische leven van alledag. Ook voor ons muziekkorps betekent het een periode van 'roeien met de riemen die we hebben'. In de praktijk zal dit neerkomen dat we elke zondag moeten kijken wie er zijn. De samenzang begeleiden doen we in ieder geval altijd. Een muziekstuk apart spelen, zoals normaal gesproken gebruikelijk is, zal ook in deze periode wel elke zondag gebeuren al passen we dan wel het repertoire aan, aan de bezetting. Dit is overigens altijd een leuke uitdaging!

Na de vakantie staat ons weer een tijd te wachten met voorbereidingen. In Oktober hebben we ons jaarlijks studieweekend met veel nieuwe muziek, waarvoor deze keer componist/kapelmeester Andrew Blyth uit Engeland overkomt. Hij is niet alleen bekend van zijn composities, maar heeft ook de International Staff Songsters geleidt, en is nu kapelmeester van de Enfield Citadel Band.

Voor het eerst gaan we in December een groot kerst concert verzorgen met medewerking van de Amsterdam Staff Songsters, de 'nationale' zanggroep van het Leger des Heils in Nederland. U kunt hiervoor kaarten reserveren door hier te klikken, zodat u verzekert bent van een zitplaats. Meer informatie kunt u te zijner tijd op deze website lezen.

En verder zijn er natuurlijk de 'gewone' activiteiten, de drukke periode voor kerst, medewerking aan de kerkdienst voor/met verstandelijk gehandicapten, altijd een feest en een concert in het bejaardenhuis 'Vaartland'.

Wat ons rest is u nog een fijne en plezierige vakantie toe te wensen!

Oktober

Het eerste weekend van Oktober, stond in het teken van het jaarlijks terugkerende studieweekend van de band. Om het jaar gaan we ergens heen om in een heerlijk ontspannen atmosfeer onze nieuwe stukken in te studeren en het andere jaar blijven we in Vlaardingen, in onze korpszaal en is er een gastdirigent. Dit jaar was de Leger des Heils componist Andrew Blyth uit Engeland onze gast. Andrew heeft zich bewezen als cornettist in de International Staff Band, muzikaal leider van de International Staff Songsters en meest recentelijk als kapelmeester van de Enfield Citadel Band. In het dagelijks leven werkt hij als Assistent Territorial Music Director, en is hij verantwoordelijk voor het uitbrengen van de Leger des Heils muziek journals.

Al snel na de start op zaterdagochtend had hij in de gaten dat dit geen 'gewone' band betrof maar dat wij niet alleen voor (hopelijk) een bepaalde muzikale kwaliteit staan, maar ook voor een hoop lol en gezelligheid, en niet te vergeten de heerlijke hollandse nuchterheid, doe maar normaal, dan doe je gek genoeg!

De muziekstukken stonden vooral in het teken van het komende concert met de Amsterdam Staff Songsters op 13 december a.s Dit betekende een ongekende hoeveelheid nieuwe muziek, en vooral veel, héél veel 'toeteren'. We zijn veel gewend wanneer het aankomt op veel muziek maken dus probeerden wij op onze beurt de gastdirigent een beetje uit zijn tent te lokken door hem vooral duidelijk te maken dat het zoveel eigenlijk niet was ;-)

Voor de inwendige mens werd goed gezorgd, naast voldoende koffie en thee, met allerlei 'koek-assorti' (een traditie in ons studieweekend) en een uitstekende chinese maaltijd werd de zaterdag zeer moe (aan de lippen) maar zeer voldaan afgesloten.

De zondag werd begonnen met de ochtenddienst, waarin Andrew Blyth vertelde dat het woord Genade (Grace) als een rode draad door zijn leven loopt. In de dienst speelden we Solidarity, An Irish Blessing (beide stukken hebben we ook in de trouwdienst van Hans en Nelleke gespeeld) en een nieuw muziekstuk 'Grace' van Ralph Pearce, een Welshman die nu in Amerika woont en werkt.

De rest van de dag bestond voornamelijk uit nòg meer repeteren, en ik denk dat de meeste muziekstukken voor het kerstconcert er al behoorlijk inzitten. Wat opviel was dat Andrew niet op de muzikant speelde maar duidelijk naar het groter geheel keek, dus niet moeilijk deed als iemand een foute noot speelde (al kwam dit BIJNA niet voor ;-) of iets dergelijks, maar duidelijk aan het complete stuk als zodanig werkte, erg fijn. Een goede dirigent, en de band kleefde als het ware aan zijn dirigeerstok.

De dag werd afgesloten met een bedankje aan Andrew, en er werd hem diverse kado's overhandigd, inclusief onze CD.

SKjrDecember

Enkele jaren geleden was de bekende Leger des Heils componist Eilliv Herikstad te gast op het studie weekend van de Vlaardingen Band. Natuurlijk had hij ook enkele eigen werken meegenomen en speciaal voor de Vlaardingen Band heeft hij toen de trombone solo 'Gij Zijt' geschreven.

Kerst Concert met Amsterdam Staff Songsters groot succes!

Het wereldberoemde Vlaardings Trombone Trio (3/5 van de familie Lommerde, inderdaad) speelde afgelopen zaterdag in het ABC winkelcentrum in Schiedam.